agri-car-kultur av Jonas Bentzer för (X)sites Kattegattleden 2021.

agri-car-kultur av Jonas Bentzer

 Fotbollsplan, Skolgatan, Gullbrandstorp
Verk visas 22 juni – 7 november

“Till Gullbrandstorp kom bilen med den groende odlingen. Den läste och samlade på väder, såg vindens riktning, mätte regnmolnens nederbörd. Bilen rullade in i Gullbrandstorp från sydost, gled igenom rondellerna och gjorde en vänstersväng vid Tempo.

Vägen letade sig fram genom samhället och på fältet strax efter förskolan stannade motorn och bilen rullade några meter till innan den stannade i det höga gräset. Bilen blickar över fältet och samlar nu in data om vindarna, nederbörden, temperaturerna i Gullbrandstorp och sänder det ut på nätet. I baksätet växer grödor som är redo att skördas till hösten.” – Jonas Bentzer.

 Lyssna på konstnärens beskrivning av verket här >

Hitta verket

Klicka på kartan för att se vägbeskrivning och exakt placering för landart-verket i Gullbrandstorp, Halmstads kommun.

Adress: Fotbollsplan, Skolgatan, Gullbrandstorp

Koordinater: 56.702268, 12.725108

Verket ligger längs etappen Halmstad – Falkenberg längs Kattegattleden. Läs mer om havsnära cykelleden Kattegattleden >

kattegattleden

Fotografier agri-car-kultur

Om Jonas Bentzer

Jonas Bentzer är uppvuxen i Göteborg, och studerade fri konst på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm, där han tog sin examen 2019. Hans praktik har starkt fokus på material i relation till koncept. Verken växer fram genom en lekfull, nyfiken och dynamisk process. Jonas arbetar med skulptur som handling. Verken är förutsättningarna för, spåren av eller en faktiskt handling. Hans skulpturala verk blir en del av ett större system. Konsten finns i gränslandet mellan det mänskliga, tekniken och naturen.

www.jonasbentzer.com