Konstverk från (X)sites 2023.

(X)sites Landartutställning 2023

Utställningen (X)sites 2023 är öppen xx juni – xx november

(X)sites består av temporära konstverk i de böljande halländska och skånska landskapen vid Kattegattleden, och längs Sjuhäradsrundan i kuperad och underbart vacker skogsmark och landsbygd samt längs Sydkustleden. Konstnärerna började arbeta på plats i slutet av maj och konstverken är öppna att beskåda den xx juni till den xx november. Gott om tid att hinna uppleva ett eller flera konstverk och kanske upptäcka ett nytt smultronställe!

(X)sites Kattegattleden

Konstnärer & platser för årets landart-verk

Ellen Skafvenstedt // APELVIKEN, VARBERG
Jonas Bentzer // GULLBRANDSTORP, HALMSTADS KOMMUN
Reyhaneh Mirjahani // GULLBRANDSTORP, HALMSTADS KOMMUN
Ulf Mejergren // MELLBYSTRAND, LAHOLM
Sara Nielsen Bonde // TOREKOV, BÅSTAD
Amanuelabiy Abraham Gemeda // SVEN JONS UDDE, SKÄLDERVIKEN, ÄNGELHOLM
Lena Stenberg // UTVÄLINGE, HELSINGBORG

Se konstverk på plats ute i de halländska och skånska landskapen längs cykelleden Kattegattleden. Läs mer om de aktuella konstverken och konstnärerna för (X)sites 2021 genom att klicka på knappen nedan.

Kattegattleden är en nationell cykelväg på sammanlagt 370 km från Göteborg i norr till Skåne i söder. (X)sites verk hittar du från Varberg till Utvälinge. Naturen längs den havsnära leden varierar mellan öppna, böljande till urbana landskap. Läs mer om den havsnära cykelleden här.

(X)sites Sjuhäradsrundan

Konstnärer & platser för årets landart-verk

Ida Bentinger & Jasmine Cederqvist // VEGBY, ULRICEHAMN
Maria Koolen Hellmin // MÅNSTAD, TRANEMO
MASU (Mattias Gunnarsson & Susanne Westerberg) // STRÖMSFORS, SVENLJUNGA

Se konstverk på plats ute i de djupa skogarnas och tusen sjöarnas landskap längs Sjuhäradsrundan. Läs mer om de aktuella konstverken och konstnärerna för (X)sites 2021 genom att klicka på knappen nedan.

Sjuhäradsrundan bjuder på en helhetsupplevelse – cykling i vacker natur, lokalproducerad mat och mängder av kulturella och historiska platser att upptäcka. Den natursköna cykel- och vandringsleden är 150 km varav 120 km är helt bilfria. Läs mer om leden här.